Az utóbbi napokban Egyesült Királyság több városában bevándorlóellenes tüntetést tartottak, Elon Musk szerint „elkerülhetetlen a polgárháború” a szigetországban. 

A brit kormányfő szóvivője szerint „nincs alapja” Musk állításának. 

A milliárdos üzletember azután állt elő az apokaliptikus jóslattal, hogy a brit kormány és a média egy része a közösségi médiátólígy a Tesla vezért tulajdonában álló X platformtól – is keményebb fellépést követelt az ott terjedő dezinformáció ellen.

A Keir Starmer vezette kabinet szerint az itt teret kapó hamis hírek vitték az utcákra az angol városokban demonstráló jobboldali és szélsőjobboldali tüntetőket.

Muszlim ellenes demonstrációk

A muszlim- és bevándorlóellenes demonstrációk azután kezdődtek, hogy július végén meggyilkoltak három kislányt az angliai Southportban. Annak ellenére, hogy a ruandai szülőktől származó elkövetőnek nincs köze az iszlámhoz.

A tiltakozók Belfastban Molotov-koktélokkal hajigálták meg a rendőröket, míg délnyugat-angliai Plymouth-ban bevándorlóellenes és magukat antirasszistának nevező tüntetőket választottak szét a hatóságok.

A demonstrációk hatására négy, muszlim többségű ország, Malajzia, Indonézia, Nigéria és az Egyesült Arab Emírségek, továbbá Ausztrália is azt tanácsolta polgárainak: fontolják meg, hogy Nagy-Britanniába utaznak-e.

Keir Starmer bejelentette egy speciális karhatalmi erő felállítását, azonban sokan a hadsereg bevetését és a parlament rendkívüli ülésének az összehívását követelik.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.
Indamedia Csoport