Az intézkedés nagy port kavart a banki szektorban az Egyesült Királyságban, ahol tavaly mintegy 460 millió font összértékű kárt okoztak a csalók.

Tulip Siddiq, a brit Pénzügyminisztérium államtitkára szerint a szigorúbb szabályozások kulcsfontosságúak annak érdekében, hogy az emberek pénzügyi biztonságban legyenek – írja a Fintech.hu.

A szabályozások között szerepel, hogy a kifizetések tranzakcióját akár 72 órán keresztül visszatarthatják, ami többek szerint azért lehet probléma, mert egyes fontos kifizetéseket, mint például a jelzáloghitel törlesztése, vagy a fizetés, akadályozhatják.

A kritikusok úgy gondolják, hogy egy valós idejű, automatizált csalásmegelőzési rendszer jelentene valódi megoldást. Az esetleges háromnapos korlátozás ugyanis jelentősen zavarná a felhasználói élményt, főként úgy, hogy az azonnali fizetési rendszerek már elterjedtek.

Ehhez kötödően a Visa megállapodott a világ egyik legmodernebb, valós idejű csalásmegelőző rendszer felvásárlásáról, amely akvizíció a vállalat szerint jelentősen megerősíti a csalásfelderítési és kockázatelemzési portfóliójukat.

Százmilliókkal tudták „megkárosítani” a bankok a csalókat

Már több mint 240 millió forintot mentett meg az új törvénycsomag az online bűnözőktől.
Ha többre kíváncsi, itt olvashat tovább.