Az elsüllyedt jacht fedélzeten megtaláltak két holttestet, míg további két holttestet a felborult hajó belsejében – közölték források a Reuters hírügynökséggel.

Hat embert, köztük Mike Lynch üzletembert és lányát továbbra sem találják, miután a brit lobogó alatt közlekedő Bayesian hétfő hajnalban elsüllyedt Szicília közelében egy heves viharban. A szerdán talált áldozatok kiléte egyelőre ismeretlen. Az egyik holttest egy erős testalkatú férfié, a másik pedig egy nőé – közölte az Adnkronos olasz hírügynökség.

Búvárok és mentők hétfő óta kutatnak az elsüllyedt jacht törzsében.

Az áldozatok feltehetően kabinokban rekedtek, ahol a búvárok egyszerre csak 8-10 percig maradhatnak a hajóban – írta meg a Guardian.

Tizenöt embernek sikerült a süllyedés előtt elhagyni a hajót, közöttük volt egy egyéves gyermek is.

Az eltűntek és a halottak nevét nem tették közzé, de a mentőszolgálat egyik tagja megerősítette, hogy Mike Lynch az eltűntek között van. A feleségét, Angela Barcarest sikerült kimenteni. Hétfőn olasz parti őrség annyit közölt, hogy az eltűntek brit, amerikai és kanadai állampolgárok.

A brit zászló alatt hajózó, 56 méter hosszú Bayesian jachton tizenkét utas és tízfős legénység tartózkodott, és éppen Porticello kikötőjétől 700 méterre horgonyzott a nyílt vízen, amikor erős széllökések és özönvízszerű esőzés kísérte heves vihar tört ki, s a hajó egy víztölcsér útjába került – idézik az olasz parti őrség közleményét.