Hirtelen összeomlott egy szálloda a németországi Kröv városában – írja a BBC. A balesetben sokan megsérültek, legalább ketten pedig életüket vesztették. A mentési munkálatok jelenleg is zajlanak, körülbelül 250 mentőszolgálatot vezényeltek a helyszínre, köztük tűzoltókat, rendőröket, mentőkutyás csapatokat és orvosokat.

A tragédiát az okozta, hogy a Moselle-folyó partján található szálloda teteje kedden 23:00 óra körül beomlott: az épület legfelső emelete az alsó emeletre zúgott, az ablakok betörtek. 14 ember tartózkodott a szállodában az eset idején, rendőrség szerint öt ember sértetlenül ki tudott menekülni az épületből, de kilencen a romok alatt rekedtek. Közülük szerda kora reggel kimentettek egy 23 éves holland nőt és kisfiát, majd kórházba szállították őket. A nő 26 éves férjét ezt követően menekítették ki a romok alól, állapota egyelőre nem ismert.

Később Jörg Teusch tűzvédelmi felügyelő szerdai sajtótájékoztatóján azonosította a két áldozatot, egy férfit és egy nőt.

Két ember még mindig a romok alatt van eltemetve, de a segélyszolgálatok folyamatosan fenntartják a kommunikációt velük. A szálloda egyik megkérdezett vendége a WC-ben volt, amikor beomlott alatta a padló. 

A turisztikailag  nagy népszerűségnek örvendő Moselle-völgyben megrongálódott szálloda az 1600-as évekből származik, utoljára az 1980-as években újították fel, amikor egy emelettel bővítették a mára kétszintes szállodát.