vállalat kedden lemondta a november 19-re kitűzött befektetői napját is. Matthew Friend pénzügyi igazgató szerint a célok visszavonása megadja szükséges rugalmasságot a Nike stratégiájának és üzleti trendjének értékelésére Elliott Hill, vezérigazgató számára – írja a Reuters.

A múlt hónapban a Nike, Hillt nevezte ki vezérigazgatónak John Donahoe helyére, a kereslet csökkenése, illetve a riválisok (On Holding, Hoka) további piaci részesedés szerzése miatt szereztek.

A további versenytársak, az Under Armour és a Lululemon részvényei 2,3 százalékkal, illetve 1,6 százalékkal csökkentek, míg a kiskereskedő Foot Locker több mint 2 százalékot esett a tőzsde előtti kereskedésben.

A Nike következő 12 hónapra vonatkozó határidős ár/nyereség mutatója (amely a részvények értékelésének általános viszonyítási alapja) 27,98 volt, szemben a Deckers 27,08 és az Adidas 35,14 értékével. 

Hill október 14-én veszi át az irányítást, és bár a  befektetők a cég stratégiájának tisztázását remélték az elemzői naptól, az esemény lemondása újra kétes helyzetbe juttatja a Nike-t. 

Ezekben a következő hónapokban a Nike sok befektetői kérdést fog megválaszolatlanul hagyni

 – mondta Jay Woods, a Freedom Capital Markets befektetési banki cég vezető globális stratégája.

Az Air Jordan típusú  cipő anyavállalata kedden közölte, hogy nagyobb akciókat kellett kínálnia, hogy segítse az eladásokat a negyedévben, és gyengébb ünnepi negyedévet jelzett.

A Nike mélyen a fordulat szakadékában van. A piaci vonzerő korai pozitivitást mutat, de még konkrét számokban nem tudnak megmutatkozni – tették hozzá Bernstein Societe Generale elemzői. 

Egy reaktivált nyugdíjas hatására pattant fel a Nike részvénye

A sportszergyártó részvényei ebben az évben 25 százalékot zuhantak, mivel a vásárlók újabb márkák felé felé csábultak el, vagy a régi rivális termékeit vették inkább. Bővebben >>>