A letartóztatott online bűnözők két áldozattól összesen 325 ezer eurót (bő 128 millió forintot) csaltak ki: elhitették velük, hogy a sármos hollywoodi sztárral csetelnek.

A banda tagjai Brad Pitt egyik rajongói oldalán keresztül vették fel a kapcsolatot a nőkkel, és „érzelmi kapcsolatot” színleltek, addig puhították a kiszemelt áldozatokat, amíg azok már abban a hiszemben voltak, hogy romantikus kapcsolatot ápolnak a hollywoodi sztárral

írja a Telex.

A csalók ehhez tanulmányozták a közösségi aktivitásukat, és felmérték a pszichológiai sebezhetőségeiket, mint a szeretethiány és a depresszió.

A bűnözők végül a nők bizalmát elnyerve rávették őket, hogy fektessenek be az állítólagos Brad Pitt több nem létező projektjébe. 

Az egyik, andalúziai nőt összesen 175 ezer euróval rövidítették meg, a baszk sorstársát pedig 150 ezerrel.

A spanyol rendőrség Andalúziában ütött rajta a bandán, mind az ötük otthonában házkutatást tartottak, ahol mobilokat, bankkártyákat és számítógépeket foglaltak le, illetve egy naplót, amelyben a csalók összeírták azokat a kifejezéseket, amelyeket az áldozatok megvezetéséhez használtak. Az elcsalt pénznek végül csak alig több mint negyedét, 85 ezer eurót sikerült visszaszerezniük.