A magyar kormányfő a találkozót követően a közmédiának adott interjújában azt mondta, a soros uniós elnökség apropóján a francia-magyar kétoldalú kapcsolatokról és az EU következő fél évéről tárgyalt a francia államfővel.

Mint Orbán Viktor mondta, Párizs is jóváhagyta, hogy a magyar elnökség alatt az európai gazdaság versenyképességéről szóljon a következő fél év Európában – írja az MTI.

Elmondta azt is, hogy szóba került a Nyugat-Balkán bővítése is. A miniszterelnök úgy értékelt, hogy itt tizenöt éve várnak országok arra, hogy az unióba beléphessenek, ami szerinte helytelen, rossz és „talán megalázó is”.

Orbán Viktor arról is beszámolt, hogy örömmel nyugtázták Macronnal a francia-magyar kapcsolatok fejlődését és abban maradtak, hogy ezeket tovább fogják erősíteni.

Oszkó Péter: Orbánék egy aranykor közepette értek el eredményeket

Az Orbán-kormány valóban jobb egyes gazdasági mutatókban, mint a korábbi kormányzatok, de fontos megvizsgálni, hogy ezeket az eredményeket milyen környezetben érte el Oszkó Péter szerint. A korábbi pénzügyminiszter az Economx Exclusive című műsorában Pogátsa Zoltánnak arról is beszélt, egymástól függetlenül két kormány is pont belecsúszott ugyanabba, hogy amikor eljön a válság, nincsenek tartalékok.
Ha többre kíváncsi, itt olvashat tovább→