Az elmúlt három évben az orosz vezetőt ritkán lehetett látni a nyilvánosság előtt. A pandémia idején a szinte teljes elzárkózást választotta. Amikor mégis megjelent, általában egy hatalmas íróasztalnál ült, távol a körülötte lévőktől, de miután a hétvégén a hatalmát ért eddigi legnagyobb kihívással nézett szembe, Vlagyimir Putyin ismét a nyilvánosság elé állt.

Kreml most mindent megtesz, hogy megerősítse Putyin tekintélyét, találkozókkal és nyilvános rendezvényekkel, amelyek célja, hogy megmutassák az állam és a hadsereg egységét az ő vezetése alatt – írja a CNN.

Az orosz elnök a múlt hétvégi katonai puccskísérlet óta többször is megjelent a nyilvánosság előtt, szerdán Dagesztánba utazott.

Az orosz vezetőt a Kreml által közzétett videó szerint Derbent városának utcáin lelkes támogatók fogadták, alig néhány nappal a Jevgenyij Prigozsin Wagner-vezér által vezetett rövid ideig tartó felkelés után.

Nincs olyan ember Dagesztánban, aki ne támogatná az Oroszországi Föderáció vezetésének a június 24-én elfogadott döntéseit

– mondta Szergej Melikov dagesztáni elnök a Putyinnal a látogatása során tartott munkamegbeszélésen egy közlemény szerint. „Nem kételkedtem a dagesztáni és az egész országbeli reakciókban” – hangzott Putyin válasza.

Putyin a Kremlben a biztonsági erőkhöz is szólt, dicsérve azokat a szerveket, amelyek részt vettek a lázadás leverésében: „Nehéz helyzetben önök világosan, jól összehangoltan cselekedtek. Tettükkel bizonyították hűségüket Oroszország népe és a katonai eskü iránt, felelősséget mutattak a haza sorsáért és jövőjéért.”