Az olimpiai játékok alatt a versenyszámok zavartalan lebonyolítását részben elhivatott önkéntesek biztosítják, akik összegyűjtik a labdákat vagy kicserélik a súlyzókat a súlyzókon. A reflektorfényben viszont mégsem ők állnak. 

A vízilabda-mérkőzések alatt természetesen ott vannak a labdás fiúk, készen arra, hogy a vízbe ugorjanak. Mert amikor a játékosok elhibázzák a lövéseiket, a labda a kapu és a medence széle közötti térben köt ki. A labdás fiúknak természetesen megfelelő ruházatot kell viselniük, vagyis fürdőruhát és úszósapkát – írja a leparisien.fr.

Az úszóverseny hőse

Vicces jelenet játszódott le a medencék közelében az olimpiai játékok alatt. Nem vízilabda-, hanem úszóverseny volt. Egy verseny előtt egy úszósapka lesüllyedt a medence aljára, majd egy színes fürdőnadrágot viselő férfi nekilátott, hogy visszaszerezze. Az Eurosport kommentátorai szerint a férfi az audiovizuális produkciós csapat tagja volt. Mindenesetre a jelenet mosolyt csalt az arcokra, és a közönség éljenezte alsónadrágos hősét!

A kosárlabda mérkőzéseken mindig ott vannak a hagyományos padlótörlők. Az ő szerepük az, hogy egy ronggyal áttöröljék a padlót, hogy megtisztítsák a parkettát, amely néha nedves az izzadságtól. Ezzel megakadályozzák, hogy a játékosok megcsússzanak és megsérüljenek. Ugyanígy egyesek felelősek a súlyemelő versenyek során a rúdra helyezett súlyok cseréjéért.

A lelátókon önkéntesek felelősek a játékok alatti hangulat megteremtéséért, akik minden versenyszámnál jelen vannak. Feladatuk a sportolók bátorítása és a szurkolók hergelése. Dalokat énekelnek és transzparenseket, zászlókat mutogatnak. Néha még a francia olimpiai sportolók kartonból készült óriásfejeit is a magasba tartják. 

Természetesen az eseményeken kívül is nélkülözhetetlenek az önkéntesek, akik a tömegeket a versenyhelyszínekre irányítják, eligazítják őket és válaszolnak a kérdéseikre. Ők nem kapnak fizetést vagy szállást, a részvétel miatt csinálják.