Ezúttal nagy távolságú optikai kábelek sérültek meg, ami több francia internetszolgáltatót is érint. A Netalis nevű szolgáltató, amely vállalati ügyfelekkel rendelkezik, az X csatornáján azt írta, jelentős szabotázsakció érte a kábeleket, amely a kora hajnali órákban történt hétfőn.

A szolalgató azt is hozzátette, hogy akár néhány órába is telhet, amíg a problémát elhárítják. Egy másik francia szolgáltató, a Free Pro szintén megerősítette, hogy támadás történt és felhívta ügyfelei figyelmét, hogy a hálózatán jelentős lassulás tapasztalhatóírja a Politico.

A rendőrség az AFP hírügynökségnek azt mondta, hogy a támadás Bouches-du-Rhone, Aude, Oise, Hérault, Meuse és Drome megyéket érinti a francia fővárosban.

Ez már a második szabotázsakció, amit a párizsi olimpia alatt elkövettek. Pénteken a francia vasúthálózat nagy részét összehangolt gyújtogatás érte. Annak elkövetőit még nem azonosították és nem is vállalta magára senki az akciót. Gérald Darmanin leköszönő belügyminiszter azonban hétfőn arról beszélt, hogy a szabotőrök profilja egybevág az ultrabaloldaliakéval.

Kinek drukkoljanak? Nem közvetítik a párizsi olimpiát az orosz adók

Utoljára ilyen 1984-ben történt, amikor a Szovjetunió bojkottálta a Los Angeles-i játékokat. Igaz, akkor még nem volt internet. „Nevetségesnek” nevezte a megnyitó ünnepséget a moszkvai külügyi szóvivő.
Ha többre kíváncsi, itt olvashat tovább→