Akad olyan utas, aki azt tervezte, hogy reggeli érkezéssel, esti indulással június 26-án, szerdán egy napra utazik ki Milánóba a Wizz Airrel, de még csütörtök este is az észak-olaszországi városban volt, a Budapestre indulásának időpontja pedig már négyszer módosult.

Beszámolója szerint nem volt egyedül, közel 30 utas várta Milánóban a csodát.

A 444.hu-nak küldött levele szerint kaptak szállást egy hotelben, azzal az adalékkal, hogy oda 27-én hajnalban megy értük egy busz, ami majd kiviszi őket a reptérre. Csütörtökön reggel azonban, órákkal a betervezett indulás után kaptak arról e-mailt, hogy sajnos nem tudták megoldani a buszt, oldják meg a reptérre való eljutást, ahogy tudják.

A Wizz Air a viharos időjárással magyarázta a milánói járat átütemezését június 27-ére, csütörtökre.

A légitársaság közölte: a protokollnak megfelelően szállás és étkezési utalvány felajánlásával gondoskodott minden érintett utasról. A társasággal szerződéses kapcsolatban álló földi kiszolgáló cég segített az arra igényt tartó utasoknak szállást foglalni az éjszakára. Másnap reggel azonban az időjárás okozta forgalmi problémák miatt a Wizz Air nem tudta biztosítani a transzfert időben az utasoknak a szállásuktól a repülőtérig.

A Wizz Air állítása szerint összesen hat utas maradt le a csütörtöki reggeli járatról, nekik térítésmentesen átfoglalták a jegyüket egy esti járatra.

Az olvasó viszont arról számolt be, hogy június 27-én, csütörtökön délután kaptak e-mailt arról, hogy 28-án hajnali kettőkor indul a gépük, majd nem sokkal később egy újabb e-mailben már arról tájékoztatták őket, hogy a gépük 3:20-kor indul. 

Arról az Economx is beszámolt, hogy hivatalból hatósági ellenőrzést indított a Ryanair, a Wizzair, a SunExpress és a Eurowings légitársaságokkal szemben Budapest Főváros Kormányhivatala az utóbbi napokban tapasztalt jelentős járatkésesek kapcsán. A kormányhivatal tájékoztatása szerint a hatósági ellenőrzés arra irányul, hogy a légitársaságok betartották-e a vonatkozó uniós rendelet előírásait az utasok tájékoztatását, valamint a nekik nyújtandó segítséget illetően.