Leszállás közben kilyukadt egy utasszállító repülőgép négy kereke a Milánóhoz közeli Bergamo repülőterén kedden, a történtek nyomán ideiglenesen le kellett zárni a légikikötőt – közölte az azt üzemeltető Sacbo.

A Barcelonából indult gép fedélzetén tartózkodó több mint 160 utas és a személyzet tagjai közül senki sem sérült meg, a repülő azonban eltorlaszolta a le- és felszállópályát, amelyen károk is keletkeztek, ami miatt a forgalmat leállították.

A beszámolók szerint a kapitánynak sikerült lefékeznie repülőgépét a leszállópályán, miután a hátsó futóművön négy kerék durrdefektet kapott. A repülőn a történtek következtében ugyan nem keletkeztek nagyobb károk, de a tűzoltóság evakuálta a fedélzeten lévőket.

A Sacbo közölte, hogy az utasoknak most késlekedésekkel és járattörlésekkel kell számolniuk.

Egyelőre nem tudni, mikor nyitják újra a repülőteret. A leszállópálya 450 méter hosszú szakaszán károk keletkeztek, ezeket először ki kell javítani.

A bergamói nemzetközi repülőtér Malpensa és Linate mellett a harmadik légikikötő Milánó vonzáskörzetében. A társainál kisebb repülőtér nagyjából 45 kilométerre fekszik Milánótól, és főleg fapados légitársaságok használják.