A Rheinmetall, Németország legnagyobb hadiipari beszállítója továbbra is gyorsan növekszik. Az első félévben az árbevétel harmadával, mintegy 3,8 milliárd euróra nőtt – jelentette be a cég. Az üzemi eredmény csaknem megduplázódott, 404 millió euróra nőtt.

A Rheinmetall a nyereségesség növekedését elsősorban a spanyolországi Expal lőszergyártó cég felvásárlásának tulajdonította. 

A Rheinmetall gazdasági kilátásai nagyon pozitívak, a rendelésállomány tele van. Az úgynevezett nominálások – azaz a beérkező megrendelések és az újonnan megkötött keretszerződések, amelyeknél bizonyos mennyiségű üzlet lehetséges – volumene több mint kétszeresére, 15,4 milliárd euróra emelkedett – írja a Frankfurter Allgemeine Zeitung.

További forgalomnövekedés várható

Ide tartoznak a polgári üzletágban kötött ügyfélmegállapodások is. A Rheinmetall elsősorban fegyvergyártóként tevékenykedik, de autóipari beszállítóként is üzemel. 

Soha nem növekedtünk még ilyen erőteljesen

– nyilatkozta Armin Papperger vezérigazgató. A vezetőség a következő években is kétmilliárd euró körüli éves forgalomnövekedéssel számol.