A hongkongi székhelyű Cathay Pacific Airways bejelentette, hogy leállította és átvizsgálta az összes Airbus A350-1000-es repülőgépét, miután hétfőn – egy hajtóműalkatrész meghibásodása miatt – visszafordulásra kényszerült az egyik, Hongkongból Zürichbe tartó repülője.

A Cathay Pacific bejelentette, hogy várhatóan 34 oda-vissza járatot töröl szerdáig, amikor további járatcsökkentésekről is ad majd ki tájékoztatást.

A légitársaság a teljes, 48 darabból álló Airbus A350-es géparzenálját átvizsgálta, és 15 olyat talált, amelyek hajtómű alkatrészei cserére szorulnak. Hármat megjavítottak, és, várhatóan szombatra, az összes érintett repülőgép újraindul – írja a 24.hu

Minden repülőgép szigorú ellenőrzésen esik át. A befejezést követően azokat a gépeket, amelyeken nem merültek fel műszaki problémák, ismét üzembe helyezzük, a többiek további javítási és karbantartási munkákon esnek át

mondta Keith Brown, a Cathay igazgatója.

A Rolls-Royce motor romlott el

A légitársaság együttműködik a brit Rolls-Royce motorgyártó céggel. A Cathay Airways nem közölt részleteket arról, hogy a Rolls-Royce motor melyik alkatrésze hibásodott meg, de sajtóértesülések szerint egy üzemanyag-fúvóka okozhatta a problémát.

A hírek hatására 6,5 százalékkal estek hétfőn a Rolls-Royce részvényei londoni tőzsdén, ami az FTSE 100 index legnagyobb esése volt. A részvényárak kedden visszaálltak, és 4,5 százalékot emelkedtek.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!