A leépítést év végén hajtják végre, és érinteni fogja az egész amerikai kontinenst, Európát, Ázsiát, valamint Afrikát is. Hat másik, az ügyet ismerő személy is megerősítette a Samsung tervezett globális létszámcsökkentését, de még nem végleges az információ az elbocsátott emberek számáról, illetve, hogy mely országokat és üzleti egységek vannak legjobban kitéve a létszámleépítésnek – írja a Reuters.

Samsung közleményében elmondta, hogy az egyes tengerentúli üzemeknél végrehajtott létszámleépítések rutinszerűek, és a hatékonyság javítását célozzák. Állításuk szerint a terveknek nincsenek konkrét céljai, és hozzátették, hogy nem érintik a gyártó személyzetet. 2023 végén a Samsung összesen 267 800 embert foglalkoztatott, és a legutóbbi fenntarthatósági jelentés szerint több mint a fele, azaz 147 ezer alkalmazott a tengerentúlon dolgozik.

A létszámleépítésre vonatkozó „globális megbízást” körülbelül három héttel ezelőtt küldték ki, és a Samsung indiai részlege már végkielégítéseket ajánlott fel néhány középosztálybéli alkalmazottnak, akik az elmúlt hetekben távoztak.

Az elbocsájtott indiai alkalmazottak száma elérheti az ezer főt is. A Samsung mintegy 25 ezer embert foglalkoztat Indiában. 

Kínában a  Samsung már értesítette alkalmazottait a létszámleépítésről, amely várhatóan az értékesítési részlegénél dolgozók mintegy 30 százalékát érinti – jelentette egy dél-koreai lap ebben a hónapban.

A leépítésekre alapvetően azért van szükség, mert a Samsung egyre nagyobb nyomással néz szembe, a dél-koreai vállalat tavalyi évben produkált, 15 éve nem látott mélypontja miatt. 

Májusban a Samsung leváltotta a félvezetők részlegének igazgatóját, hogy túljusson a „chipválságon”, mivel az olyan kisebb riválisok, mint a SK Hynixh kezdenek felzárkózni.

A prémium okostelefonok piacán a Samsungnak kemény versenyben kell helytállnia az  Apple és a kínai Huawei vállalatokkal szemben. Indiában ezeken felül a Samsungnak a bérek miatt sztrájkokkal is szembe kell néznie. 

Megérkezett Magyarországra az iPhone és a Samsung új kihívója

Tegnap mutatták be, mától pedig már a hazai mobilszolgáltatóknál is elérhetővé vált az egyik legjobbnak vélt Androidos okostelefon.
Bővebben--->