A Shein online fast-fashion óriáscég újabb pert indított a versenytárs Temu ellen, azzal vádolva a Kínában alapított vásárlási platformot, hogy ellopta a terveit, lemásolta a termékeit és egyéb másfajta csalások hátterében áll – írja a Euronews.

A héten egy washingtoni szövetségi bíróságon benyújtott kereset szerint az Egyesült Államokban egyre népszerűbb Temu azzal tudta bebiztosítani alacsony árait, hogy hamisított termékekkel, lopott formatervekkel és nem megfelelő minőségű árukkal kereskednek.

A vádak akkor hangzottak el, amikor a  Shein maga is perek célpontja lett olyan márkák és tervezők részéről, akik azt állították a vállalatról, hogy ellopta a terveiket, és másolt termékeket árult az e-kereskedelmi oldalán.

A Temu szóvivője az új perrel kapcsolatban csak úgy nyilatkozott, a Shein hihetetlenül arcátlan. 

A Shein, amely jelenleg is saját szellemi tulajdonjogokkal kapcsolatos peres ügyeinek hegye alatt van eltemetve, van képe vádakat gyártani mások ellen éppen azokért a visszaélésekért, amelyek miatt többször is beperelték már

– mondta a szóvivő.

A Temu elleni új per a két vállalat közötti folyamatos viszály eszkalálódását jelenti, hiszen nem ez lesz a két cég első találkozása az amerikai bíróságokon.

A Temu Holdings e-kereskedelmi vállalat tulajdonában lévő platform egy korábbi perben azt állította, hogy a Shein tisztességtelen ellátási láncra vonatkozó megállapodásokra kényszerítette a ruhagyártókat, hogy megakadályozza őket abban, hogy a kínai vállalattal dolgozzanak.

A Kínában alapított, de ma már szingapúri székhelyű Shein a bíróságon ezek után azzal vádolta a Temut, hogy megtévesztő üzleti gyakorlatot folytatott és átverte a fogyasztókat azzal, hogy a közösségi médiában hamis fiókokat hozott létre, amelyekhez a Shein nevét használta, de a Temu platformjára irányították az embereket.

A vállalatok októberben ejtették ezeket a pereket. A Temu decemberben ismét beperelte a Sheint, azzal vádolva riválisát, hogy „maffiaszerű megfélemlítést” alkalmaz a beszállítókkal szemben, hogy akadályozza a terjeszkedést az Egyesült Államokban

Szörnyű, amit a Temu és a Shein termékeiben találtak

Bizonyos termékeiről kiderült, hogy nagy mennyiségű mérgező, rákkeltő vegyi anyagot tartalmaznak. Bővebben itt olvashat erről.