Mike Jeffries-t, élettársát, Matthew Smith-t és a pár állítólagos közvetítőjét kedd reggel tartóztatták le – írja a BBC.

Az FBI és az ügyészség várhatóan egy sajtótájékoztatón közli a további részleteket hamarosan.

Jeffries és Smith ügyvédjei korábban mindketten tagadták, hogy bármi hasonló eseményben részt vettek volna. A legfrissebb hírekre reagálva Jeffries ügyvédje a BBC-nek elmondta:

A vádirat nyilvánosságra hozatala után, illetve adott esetben részletesen fogunk reagálni a vádakra, de ezt a bíróságon tervezzük megtenni – nem a médiában

Az FBI tavaly indított vizsgálatot, miután a BBC nyilvánosságra hozta azokat az állításokat, amelyek szerint Mike Jeffries és társa szexuálisan kizsákmányolt és bántalmazott férfiakat azokon az eseményeken, amelyeket New York-i rezidenciáikon és a világ különböző pontjain lévő szállodáikban tartottak.

A BBC tudósítását követően New Yorkban polgári pert indítottak, amelyben Jeffriest és Smitht szexkereskedelemmel, nemi erőszakkal és szexuális erőszakkal vádolják.

A perben szereplő Abercrombie & Fitch-et azzal is megvádolták, hogy a volt vezérigazgató által vezetett szexkereskedelmet finanszírozta két évtizeden keresztül, amíg Jeffries volt a cég vezetője.

A letartóztatást megerősítve Brad Edwards, az Edwards Henderson polgári ügyvédje, aki az állítólagos áldozatok egy részét képviseli, elmondta: 

Ezek a letartóztatások hatalmas első lépést jelentenek az igazságszolgáltatás felé a számos áldozatnak, akiket kizsákmányoltak és visszaéltek ezzel a szexkereskedelemmel kapcsolatos rendszerrel, amely éveken át működött az Abercrombie által biztosított törvényes fedőszervezet alatt.

A BBC nyomozása során 12 férfival beszélt, akik elmondták, hogy 2009 és 2015 között részt vettek a 79 éves Jeffries és brit partnerének, a 60 éves Smith-nek szervezett eseményeken, vagy magában a tervezésben vettek részt.

A BBC által megszólaltatott férfiak közül néhányan azt mondták, hogy félrevezették őket az események természetével kapcsolatban, vagy nem mondták el nekik, hogy miről is van szó pontosan. Mások azt állították, hogy értették az események jellegét, de azt pontosan nem sejtették mi vár rájuk.

2014-ben Jeffries a csökkenő eladások miatt lemondott vezérigazgatói tisztségéről, és a cég akkori beadványai szerint 25 millió dollár értékű nyugdíjcsomaggal távozott.

Amerika egyik anno legjobban fizetett vezérigazgatója ellentmondásos személyiség volt, akit az alkalmazottakkal szembeni diszkriminációval kapcsolatos állításokkal, a pazarló kiadásai miatti aggodalmakkal és az élettársa, Matthew Smith A&F-en belüli nem hivatalos befolyásával kapcsolatos panaszokkal kellett minden nap mint nap szembenéznie.

Új funkciókkal segíti elő az Instagram a Sextortion megállítását

A közösségi média platform új szabályzata szerint innentől nem lehet képernyőfotót készíteni vagy lementeni bizonyos képeket.
Bővebben--->

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.
Indamedia Csoport