A jelenlegi információk alapján nincs magyar áldozata, vagy sérültje a csütörtöki szlovákiai balesetnek, a konzuli ügyeletre sem érkezett segítségkérés, de továbbra is szorosan nyomon követik az eseményeket – közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium szóvivője az MTI-vel.

Paczolay Máté hangsúlyozta, a pozsonyi magyar nagykövetség folyamatosan kapcsolatban van a szlovák hatóságokkal.

Szlovákia déli részén autóbusszal ütközött össze egy Prágából Budapestre tartó gyorsvonat, a balesetben négy ember meghalt, öten pedig megsebesültek – közölte a szlovák mentőszolgálat. A szerencsétlenség egy Érsekújvárhoz (Nove Zamky) közeli vasúti átkelőnél történt.

Az ütközés következtében a busz kettészakadt, a vonat motorja pedig kigyulladt. 

Noviny szlovák lap információi szerint a baleset délután 5 óra után történt. A helyszínre három mentőhelikopter, öt mentőautó és több tűzoltó is érkezett. A balesetben az előzetes adatok szerint legalább négyen meghaltak, és tízen megsérültek. Néhány embert jelenleg is keresnek. 

A busz a baleset előtt más járművekkel együtt várt a vasúti átjáró sorompó felemelkedésére, majd miután felnyitották azt, elindult, de túl későn vette észre a sofőr észre, hogy közeledik felé egy vonat.