A CIA szerint a Taylor Swift bécsi koncertjének megtámadására irányuló meghiúsult összeesküvés gyanúsítottjai több tízezer emberrel akartak végezni. A három tizenéves férfit őrizetbe vették, annyit tudni, hogy Iszlám Állam csoporttal voltak kapcsolatban – írta meg a BBC.

Egy washingtoni titkosszolgálati csúcstalálkozón az igazgatóhelyettes elmondta: információik szerint a támadók tervei közt az szerepelt, hogy az egyikük robbanóanyaggal teli autóval hajt bele a stadion előtt álló tömegbe, és „vérfürdőt” rendez.

Az osztrákok azért tudták végrehajtani ezeket a letartóztatásokat, mert az ügynökség és a titkosszolgálati partnereink tájékoztatást adtak nekik arról, hogy mit tervez ez az ISIS-hez kötődő csoport


– mondta Cohen, de azt nem árulta el, hogy ügynöksége honnan szerzett tudomást a cselekményről.

200 000 embert vártak Swift három bécsi koncertje közül az egyikre, amely része a több kontinenst átfogó turnéjának.

Augusztus 7-én, az első előadás előtti napon jelentették be a koncertszervezők, hogy a műsorokat leállítják, miután a kormány tisztviselői figyelmeztettek egy tervezett terrortámadásra.

Swift a múlt héten kommentálta először nyilvánosan a tervezett támadást, és azt írta az Instagramon, hogy a bécsi előadások lemondása újfajta félelemmel tölti el, és hatalmas bűntudattal, mert olyan sokan tervezték, hogy eljönnek ezekre a műsorokra. Hozzátette, nagyon hálás a hatóságoknak is, mert nekik köszönhetően „nem életeket, hanem koncerteket gyászoltunk meg.”

Az Economx egyik munkatársa biztonsági szakemberként dolgozott volna Taylor Swift bécsi koncertjén. Elmondta, minden a megszokott módon ment, jelentkeztek munkára, időben megkapták a beosztásukat, aztán ők is a hírekből értesültek a tervezett terrorcselekményről. Erről többet itt olvashat >>>

Swift ezen a nyáron nyolc koncertet adott a Wembleyben, ezzel minden szólóénekes rekordját meghaladta, amelyet korábban Michael Jackson állított fel 1988-ban. Következő bemutatója a The Eras Tour részeként október 18-án lesz a floridai Miamiban.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.
Indamedia Csoport