A Pew Research Center új felmérése szerint egy évvel ezelőtthöz képest kevesebb amerikai tiltaná be a TikTokot. Míg 2023 márciusában a lakosság fele támogatta a közösségi platform tilalmát, addig most már csak minden harmadik felnőtt, a válaszadók 32 százaléka.

Ezzel szemben az idén júliusban és augusztusban megkérdezettek 28 százaléka már kifejezetten ellenzi a tilalmat, szemben a tavaly márciusi 22 százalékos aránnyal. A bizonytalanok aránya 39 százalék volt az idei felmérésben – számolt be róla a Business Insider.

A tiltást támogatók számának csökkenése ráadásul pártokon átívelő tendenciát mutat: Azoknak a republikánusoknak a száma, akik a tiltás mellett vannak, a tavaly márciusi 60 százalékról 42-re, míg a demokraták körében 43 százalékról 24-re csökkent az aránya.

A Kongresszus tavasszal javasolta, hogy pár hónapon belül tiltsák be az USA-ban a Tiktokot, amennyiben azt a kínai ByteDance nem kezdi el értékesíteni. A tiltás a szervezeteket és a vállalkozásokat érinteni, ám adatvédelmi aggályokra hivatkozva bizonyos államokban magánszemélyek számára is elérhetetlenné tennék a platformot.

Itt az első amerikai állam, ahol tényleg betiltják a TikTok-ot

Már nemcsak a szervezetek, hanem a magánszemélyek is érintettek.
Ha többre kíváncsi, itt olvashat tovább.