Az amerikai sajtó szinte egyöntetűen arról számolt be, hogy a titkosszolgálat hibázott, köztük voltak a pittsburghi területi iroda munkatársai, akik a bűncselekmény idején Trump védelméért feleltek. A titkosszolgálat nem kívánt nyilatkozni – írja a Die Zeit.

Továbbra is vizsgálják Trump július 13-i, a pennsylvaniai Butler városában tartott kampányfellépésének eseménysorát – mondta a titkosszolgálat szóvivője. Megvizsgálják azokat a folyamatokat, eljárásokat és tényezőket, amelyek ehhez a működési kudarchoz vezettek.

A július 13-i támadásban a volt elnököt a jobb fülén találták el, viszont a hallgatóság közül egy ember meghalt, két másik pedig súlyosan megsérült. A feltételezett elkövetőt, a 20 éves Thomas Matthew Crooks-t a titkosszolgálat mesterlövésze agyonlőtte.

A Trump elleni merénylet és a titkosszolgálat nyilvánvaló kudarca miatt lemondott a vezető, Kimberly Cheatle. A titkosszolgálat feladata a jelenlegi és volt amerikai elnökök, valamint jelöltek védelme.

Széttépték a titkosszolgálat vezetőjét, hihetetlen részletek jöttek a Trump-merényletről

Bár gyanúsnak tartották a későbbi merénylőt, mégsem léptek az amerikai titkosszolgálat és az FBI emberei, ennek okairól adtak számot a szenátus előtt. Itt vannak a részletek >>>