A demokraták egyelőre nem hivatalos elnök-aspiránsa 1 százalékponttal vezet Donald Trump előtt, igaz az előny marginálisnak, a verseny pedig szorosnak mondható.

A Reuters/Ipsos mérésénél egyébként 3,5 százalékon belüli különbség még hibahatárnak számít. 

Ugyanakkor Kamala Harrisnek folyamatosan javul a megítélése: a szavazók 46 százalék pozitív véleménnyel van róla, míg a korábbi mérésnél még csak 40 százalékon állt a szimpátia-indexe. Ezzel szemben Trump mérlege hónapok óta változatlan: a regisztrált szavazók 41 százaléka látja őt kedvezően és 56 százaléka kedvezőtlenül.

A felmérés szerint a regisztrált szavazók jobban kedvelik Trump megközelítését olyan területeken, mint a gazdaság, bevándorlás és bűnözés. Ezzel szemben Harrist jobbnak tartják  egészségügyi kérdésekben.

Harris kampánystábja jelenleg zárt ajtók mögött vizsgálja a potenciális alelnökjelölteket, és hamarosan döntést hozhatnak ebben a kérdésben. A dolog már csak azért is sürgető, mert a jövő héten Harris már együtt szeretne vele kampányolni az úgynevezett csatatér államokban.

A felmérésben a már szóba került jelöltekre is rákérdeztek, ám az országos tábor kialakításán lesz még mit dolgozniuk. 

Az arizonai Mark Kelly szenátor és volt űrhajós rendelkezik a legmagasabb támogatottsággal (32 százalék), őt követi Josh Shapiro pennsylvaniai kormányzó (27 százalék), Andy Beshear kentuckyi kormányzó (20 százalék), J.B. Pritzker illinois-i kormányzó (14 százalék) és Tim Walz minnesotai kormányzó (11 százalék). 

Nem túl jó jel, hogy szavazók nagyjából fele még csak nem is hallott Kellyről, a többieket pedig még kevésbé ismeri.