A republikánus elnökjelölt ígéretet tett arra, hogy az autóhiteleket teljesen egészsében le lehet majd írni az adóból. Az elképzelést az amerikai autógyártás ösztönzésének szükségességével indokolta. Utalt az amerikai behozatali vámok növelésére vonatkozó szándékára is, ami szerinte azt eredményezheti, hogy a gyártók a termelést az Egyesült Államokba telepítik. Donald Trump október 16-án vesz részt az Univision médiavállalat szervezésében tartott választói fórumon Floridában, amit az érkező hurrikán miatt kedden elhalasztottak.

Kamala Harris demokrata elnökjelölt ugyanekkor Arizona államban, Las Vegasban az Univision spanyol nyelvű médiavállalat szervezésében vett részt választói fórumon. A spanyolajkú lakosság szavazatai meghatározóak lehetnek Arizona államban, ahol szoros eredményt várnak. Kamala Harris saját politikáját ajánlotta a résztvevők figyelmébe, egyben felidézte, hogy a múltban Donald Trump többször fogalmazott meg bírálatot a Latin-Amerikából érkezőkkel szemben.

Barack Obama volt elnök csütörtökön Pittsburgh-ben Kamala Harris mellett tartott kampánygyűlést, amelyen szavazáson való részvételre buzdította a résztvevőket. Pittsburgh demokrata többségű ipari város, a választás végeredménye szempontjából meghatározó Pennsylvania állam nyugati részén.

Kezdenek a külvárosi szavazók beállni a demokraták mögé, de nem biztos, hogy ez elég lesz

Napról napra éleződik a verseny az Egyesült Államokban a november 5-i elnökválasztás közeledtével. A két jelölt fej-fej mellett halad előre, de a közvélemény-kutatások most inkább a demokrata Kamala Harris győzelmét mutatják, de a helyzet nem ennyire egyszerű. A demokrata Hillary Clinton a 2016-os választásokon országszerte közel 3 millióval több szavazatot kapott Trumpnál, a külvárosi megyékben mintegy 1 százalékponttal megverte őt, ennek ellenére elvesztette a választást, amikor Trump meg tudott fordítani hat államot, amelyek 2012-ben végül demokratákra szavaztak. Erről a felmérésről itt olvashat többet >>>