Az ABC News bejelentette, hogy szeptember 10-én otthont ad Donald Trump és Kamala Harris első vitájának, ahol a belpolitikai, gazdasági témákon kívül ismét terítékre kerül az amerikai lakosságot megosztó ukrajnai és gázai háború.

A hálózat az X-en közzétett bejegyzésében megerősítette az összecsapást, miután Donald Trump csütörtökön kijelentette, hogy a novemberi választások előtt többször is hajlandó lesz vitázni demokrata riválisával.

„Szerintünk három vitát kellene lebonyolítani” – mondta Donald Trump, és két további vitát javasolt, egyet szeptember 4-én a Fox News-on és egy másikat szeptember 25-én az NBC-n.  A republikánus jelölt továbbá közölte, hogy a CBS lesz a házigazdája a két alelnökjelölt, a republikánus JD Vance és a demokrata Tim Walz vitájának.

Kamala Harris, a demokraták elnökjelöltje így reagált az eseményekre:

Úgy hallom, hogy [Donald Trump] végre elkötelezte magát, én már nagyon várom a vitát.

A jelenlegi alelnök megerősítette, hogy részt vesz az ABC által rendezett összecsapáson és nyitott lesz további vitákra is.

Kamala Harris kedden Tim Walz minnesotai kormányzót nevezte ki alelnökjelöltjének, őt magát pedig hivatalosan is a demokraták jelöltjének választották egy online szavazás keretében. A páros lendületét jól bizonyítja, hogy a Pennsylvaniában, a Michigan-ben és a Wisconsinban tartott kampánygyűléseik kimagasló népszerűségnek örvendtek, illetve az Ipsos augusztus 2. és 7. között végzett felmérése szerint Harris vezet: a demokrata jelölt 42 százalékon áll, míg Donald Trump 37 százalékos támogatottságot élvez.

Taylor Swift lehet a fűszer Kamala Harris kampányában

A világ legnépszerűbb popsztárja négy éve már letette a garast a demokrata elnökjelölt, Joe Biden mellett. Idén még nem beszélt nyíltan a választásról, de a jelek árulkodóak.

A részletekről ITT írtunk bővebben.