A Meta közölte, hogy azonnali hatállyal feloldja a korábban kiszabott büntetéseket és korlátozásokat Donald Trump közösségi média csatornáin. Mindezt a közelgő amerikai elnökválasztásokra hivatkozva jelentette be a tech cég.

Amennyiben Donald Trump ismét megszegi a Meta közösségi irányelveit, ezúttal a korábbiakhoz képest jóval rövidebb, legfeljebb néhány napig tartó korlátozásokkal kell szembenéznie – tette hozzá a Meta.

A Facebook anyavállalata először 2021-ben, nem sokkal a január 6-i, úgynevezett capitoliumi ostrom után vezetett be korlátozásokat Donald Trump közösségi média fiókjai ellen. Ekkor gyűltek össze Trump hívei Washingtonban, hogy tiltakozzanak a 2020-as elnökválasztás eredményei ellen, azaz utasítsák el a megválasztott elnök, Joe Biden győzelmét.

A Meta akkoriban arra hivatkozva rendelte el a digitális karantént, hogy megítélésük szerint a volt amerikai elnök egyes bejegyzései, többek között a lázadók dicsérete, potenciális kockázatot jelenthettek volna a további erőszakra való felbujtásra.

A republikánus elnökjelölt kétéves felfüggesztése után tavaly februárban visszanyerte hozzáférését fiókjaihoz, ugyanakkor változatlanul bizonyos korlátozásokkal és büntetésekkel kellett szembenéznie.

A Meta globális ügyekért felelős elnöke, Nick Clegg pénteki blogbejegyzésben többek között arról írt, hogy a 2021-es büntetés egy szélsőséges és rendkívüli körülményekre adott válasz volt a vállalat részéről. Azonban most úgy vélik, tekintettel a közelgő, őszi amerikai elnökválasztásra, teret kell adniuk a szabad véleménynyilvánításnak.

(via CNBC)

Amerikai elnökjelölti roncsderbi: egy kóbor macska is lenyomhatja Bident?

Európai idő szerint hajnali háromkor kezdődött a CNN által tartott a Joe Biden-Donald Trump elnökjelölti vita. A regnáló elnök még saját kampánycsapatát is megdöbbentette a teljesítményével.

A részletekről ITT írtunk bővebben.