A lángok kedden este kaptak fel a 199 méteres, a panamai zászlós Fremantle Highway-en, amely Európából Afrikába tartott.

A mentőhajók megkezdék az oltást de az elég lassan hald, ráadásul a rengeteg oltóvíz már az elsüllyedését kockáztatja – közölte a holland parti őrség. Közben egy másik hajó segítségével igyekeznek megakadályozni az óriás elsodródását – írja a Reuters.

A tüzet továbbra sem sikerült megfékezni. Nagyon nehezen oltható el, valószínűleg a hajó által szállított rakomány miatt

– mondta Edwin Versteeg, a holland Vízügyi és Közmunkaügyi Minisztérium szóvivője.

tűz oka egyelőre ismeretlen, ám a parti őrség szóvivője korábban azt mondta a Reutersnek, hogy egy elektromos autó közelében keletkezett.

A Bremerhaven kikötőjéből induló Fremantle-ről már tényként kezelik, hogy elsüllyedhet. 

Egy hőkamera képe az izzó teherhajóról
Egy hőkamera képe az izzó teherhajóról
Kép: Reuters

A tűz keletkezésekor 27 km-re északra járt a holland Ameland szigetétől.

A legénység mind a 23 tagját helikopter segítségével evakuálták, köztük többen is füstmérgezést, égési sérüléseket és végtagtörést szenvedhettek. A szerencsétlenségnek egy halálos áldozata van. 

A Fremantle-t üzemeltető japánízingcég közölte, hogy együttműködnek a holland hatóságokkal.

A korfuiak meggyőződése, hogy gyújtogatás történt, az utolsó nehéz nap jöhet

Különleges intézkedések léptek életbe Görögországban, ahol a szieszta idejét sok helyen már nem tartják. Most viszont nem a tüzek, hanem a hatalmas foróság miatt kötelezi erre a szabadban dolgozókat a kormány. A rodoszi és korfui lakosok és tűzoltók azonban megállás nélkül dolgoznak. Bővebben>>>