Korábban a Morgan Stanley-nél dolgozott a bankár, aki annyira szerette a pörgést, hogy akár az éjszaka közepén is felkelt, hogy kereskedni tudjon a tokiói vagy a londoni tőzsdén. Azonban 20 évnyi tőzsdézés után egy hirtelen kiégést követően megváltozott az élete – írja a Business2Community. 

Egy grillparti alkalmával Coristine találkozott a LesserEvil nevű snackcég tulajdonosával, aki pont akkor akarta eladni „laposodó” vállalkozását. Coristine-nak nem volt tapasztalata az élelmiszeriparban, de az újrakezdés gondolata lenyűgözte, valamint megtetszett neki, hogy a cég neve szinkronban van az egészséges, tudatos életmóddal.

2011 novemberében Coristine 250 000 dollárért vásárolta meg a LesserEvilt a megtakarításaiból, illetve egy 100 000 dolláros, jövőbeli kifizetést. A bankár azt mondja, hogy a LesserEvil célja az volt, hogy a fogyasztóknak egészségesebb popcorn- és snack-alternatívákat kínáljon. A vállalat azonban éppen veszteséges volt, és a becslések szerint akkoriban kevesebb mint 1 millió dollár éves bevételt termelt.

A connecticuti székhelyű, Danbury-i vállalat mégis jelentősen növekedett a volt bankár irányítása alatt. Vezérigazgatóként és elnökként Coristine 2023-ra 103,3 millió dollárra növelte az éves bruttó árbevételt. Ebből 82,9 millió dollár nettó árbevételt jelent, ugyanis a termékei bekerültek a legnagyobb kiskereskedésekbe és a sarki boltokba szerte az Egyesült Államokban.

A különféle popcornokat és egyéb, Cheetos-szerű puffancsokat és más nassolnivalókat értékesítő vállalkozás a cég számításai szerint 2021 óta lett újra nyereséges. Tavaly 14,4 millió dolláros kamatok, adók, értékcsökkenés és amortizáció előtti eredményt, azaz EBITDA-t ért el.

Nem ismertem senkit az élelmiszeriparban, hogy megkérdezzem, őrült vagyok-e vagy sem, de ez valószínűleg jót tett

– mondja az 52 éves Coristine. 

A cégtulajdonos szerint, ha sokat kutatott volna, és jobban utánanéz a dolgoknak, rájött volna, hogy a siker esélye valószínűleg egész kicsi, de pont ez tartotta volna vissza.

vállalat így is 62 millió dolláros nettó árbevételt ért el 2024 első félévében. A LesserEvil elmondása szerint egy újabb finanszírozási körből, amely 19 millió dollárt jelent és az Aria Growth Partners befektetési cég biztosítja, kivásárolta a korábbi befektetőket, és új gyárat nyitott New Milfordban. A vállalatnak ma 280 alkalmazottja van.

Coristine rövid távú célja a további növekedés és új termékek bevezetése. Hosszabb távon csupán azt szeretné, ha a vállalat olyan márka lenne, amely hosszú ideig fennmaradhat.

Lebukott a Wall Street magyar farkasa

Egy ismeretlen magyar úgy gondolta, jobb szolgáltatásra képes egyedül, mint egy brókercég.
Bővebben--->