A tűzpárbaj akkor alakult ki, amikor többen is megpróbáltak behatolni a Wildberries orosz webáruház központjába. A RIA Novosztyi úgy tudja, hogy az egyik behatoló a webáruház tártulajdonosa, Vlagyiszlav Bakalcsuk, aki a vállalat egy százalékát birtokolja felesége, Tatjana Bakalcsuk mellett, aki a cég 99 százalékos tulajdonosa.

A rendőrség jelentése szerint a társtulajdonossal együtt egy 20-30 fős csoport betörte az üveget az épület bejáratánál, amire lövöldözés tört ki. A többségi tulajdonos feleség az incidenst "ellenséges elfoglalására tett sikertelen kísérletnek" nevezte. Férje ezzel szemben azt állította, hogy üzleti tárgyalás céljából érkezett az épülethez, valamint azt, hogy az emberei fegyvertelenek voltak. A Wildberries tagadta, hogy a férfit egyeztetésre várták volna és állítása szerint épp az ő testőrei nyitottak tüzet elsőként.

A két halott mellett hét sérültje is van az incidensnek, akik közül ketten a bűnüldöző szervek tagjai. A rendőrség mintegy harminc embert állított elő az Interfax hírügynökség szerint, egyes sajtóorgánumok pedig azt állítják, hogy a Wildberries Dinamo metrónál lévő irodájánál is fegyveresek jelentek meg.

Az egyik legnagyobb orosz online kiskereskedelmi cég, a Wildberries még június közepén jelentette be, hogy egyesül a kültéri reklámokat üzemeltető Russ nevezetű céggel egy új digitális kereskedelmi platform létrehozása céljából. Ezt a társtulajdonos Vlagyiszlav Bakalcsuk azonban ellenezte. Felesége, a többségi tulajdonos Tatjana Bakalcsuk július 30-án beadta a válópert.

Elnémultak a svédek: 57 ország 600 bűnbandája tartja rettegésben őket

Stockholm szerint külföldi vagy kettős állampolgárságú szereplők alkotják a svédországi bűnügyi hierarchia felső és középső rétegét. Főleg kábítószer-kereskedelemmel, erőszakkal, csalással, pénzmosással és fegyverkereskedelemmel foglalkoznak. A svéd rendőrfőnök szerint senki nem akar információt adni nekik.
Ha többre kíváncsi, itt olvashat tovább.