A mozgósítás keretében 30 ezer  rendőrt és  csendőrt állítanak rendkívüli szolgálatba, köztük ötezret Párizsban és elővárosaiban. A cél az „ultrabaloldaliak vagy az ultrajobboldaliak“ rendbontásának elkerülésére - jelentette be Gérald Darmanin tárcavezető.

A végrehajtó hatalom számít arra, hogy a vasárnap esti eredményhirdetés után zavargások törnek ki,

bár ezek súlyosságára a választás bizonytalan kimenetele miatt a miniszter nem akart becslést adni. Szerinte azonban egyértelműen érzékelhető az országban az erőszakos cselekmények sűrűsödése.

Nem vagyunk messze attól, hogy elszabaduljon az erőszak

- mondta csütörtökön az MTI beszámolója szerint Gérald Darmanin arról értesülvén, hogy

  • Prisca Thévenot kormányszóvivőt és kollégáit szerda este a Párizshoz közeli Meudonban plakátragasztás közben megtámadták, a politikus nem sérült meg, de a helyettesét karsérüléssel, az egyik pártaktivistát pedig súlyos állkapocstöréssel kórházban ápolják. 
  • Néhány órával később hasonló támadás ért egy 77 éves kormánypárti aktivistát, aki Olivier Véran volt miniszter képviselői újraválasztásáért ragasztott plakátokat La Tronche településen. Az idős férfinak ököllel az arcába vágott a radikális baloldali Lázadó Franciaország egyik aktivistája.
  • A francia Alpokban a Nemzeti Tömörülés egyik jelöltje, Marie Dauchy tett feljelentést, mert egy árus bántalmazta, amikor egy helyi piacon kampányolt, miközben egy radikális baloldali jelöltnek, Sébastien Ramage-nak a kabinetfőnöke ellen a Nemzeti Tömörülés egyik szimpatizánsa követett el atrocitást.
  • Egy másik baloldali jelölt, Maxime Viancin azért tett panaszt, mert három aktivistáját „homofób támadás” érte egy „szélsőjobboldali aktivista” részéről. Danielle Simonnet párizsi baloldali jelölt arról számolt be, hogy négy plakátragasztó kollégáját kedd este ismeretlenek könnygázzal megtámadták, megütötték és antiszemita sértésekkel illették

- számolt be az MTI