Mint azt a Napi Gazdaság Online megírta a minisztériumok többségében megszüntették - egy korábbi botrány miatt - a miniszterek és államtitkárok folyószámla-költségtérítését, ám az Emberi Erőforrások Minisztériumában mind a mai napig jár az adóforintokból fedezett különpénz, amely így többé-kevésbé ellensúlyozza a tranzakciós illetéket. A hírt több más hírportál is átvette, mára pedig megszületett a döntés, hogy az EMMI követi a többi minisztériumot és  a politikusok esetében megszüntetteti az évi 10 ezer forintos bankszámla-költségtérítést.

Jelenleg az EMMI hatályos Közszolgálati Szabályzata értelmében a minisztérium valamennyi munkatársa - mivel az illetményeket bankszámlára utalják - évente nettó 6550 forint költségtérítésre jogosult, amelyet legkésőbb a március havi illetménnyel utaltak át részükre - olvasható a minisztérium közleményében.

A mai napon az érintett vezetők, akik költségtérítést kaptak bankszámlájuk vezetéséhez, felajánlották, hogy az e célra kapott nettó 6550 forintot befizetik az EMMI szociális segélyalapjára, ahonnan a munkatársak szociális célú segítséget kapnak - írja  a minisztérium.