A héten kedden további üzemanyagár csökkenést tapasztalhatunk a kutakon. A benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára is csökken, előbbi bruttó 4 forinttal, míg a gázolajért bruttó 3 forinttal lesz kevesebb - írja a Holtankoljak blog. A hétvégén is volt egy jelentősebb árcsökkenés - hétfőn még az alábbiak az átlagos árak, amelyek tovább csökkenhetnek kedden: 

95-ös benzin: 588 Ft/liter

Gázolaj: 598 Ft/liter 

Augusztusban Magyarországon a benzin átlagára 7 forinttal volt kedvezőbb a szomszédos országok átlagáránál, míg a gázolaj ára megegyezett azzal - foglalta össze pénteken a régiós üzemanyagár-trendeket a Nemzetgazdasági Minisztérium.

A nagykereskedelmi árak csökkenésében semmi meglepő nincs, a mediterrán jegyzésárak folyamatosan esnek, hétfőn egy tonna gázolajért csupán 655 dollárt kértek. Július elején ugyanezért 810 dollárt kellett adni, vagyis most 19 százalékkal vásárolhatnak a magyarországi forgalmazók is. 

A magyar autósoknak annyi pechük van, hogy a dollár/forint keresztárfolyam 3-hetes csúcsra került, hétfő kora délután 358,4-en áll a jegyzés, ez pedig valamennyit ellensúlyoz a dízel áresésből.