Magyarország baromfihúsexportja 27 ezer tonnára rúgott 2019 januárjában, ez 56 százalékos növekedést jelent éves szinten - derül ki az Agrárgazdasági Kutató Intézet összefoglalójából.
A baromfihús-kereskedelemben a csirke- és a pulykahús a két főszereplő. Az idén januári exportnövekedés pedig a csirkehúsnak köszönhető, a kivitt mennyiség kétszeresére, 20 ezer tonnára nőtt. Ezzel szemben a pulykahúsnál 11 százalékkal 3 ezer tonnára csökkent. Elsősorban Romániába, Ausztriába és Szlovákiába vitték a baromfihúst az exportőrök.
A baromfimérleg egyébként masszív pluszban van: Magyarország baromfihúsimportja ugyanis az 56 százalékos exportnövekedéssel párhuzamosan mindössze 8 százalékkal 6 ezer tonnára emelkedett. A magyar piacra egyébként leginkább Lengyelországból és Ausztriából érkezik baromfihús.