A hét második felében újra fogad és indíthat gépeket a debreceni repülőtér, írta hétvégi Facebook posztjában, Papp László Debrecen polgármestere. A városvezető azt közölte: a második ütem befejezése a hét elejére várható, ezért a hét második felében újraindulhat a forgalom a repülőtéren.

Úgy fogalmazott, a havaria helyzet is ráirányította a figyelmet arra, hogy a Debreceni Nemzetközi Repülőtér milyen fontos szerepet tölt be a régió és a város közlekedési, gazdasági és turisztikai életében.

A múlt héten mi is írtunk arról, hogy a kánikula miatt a debreceni reptér kifutópályájának ellenőrzés során olyan hibát észleltek a pálya felületén, ami miatt a repülőteret ideiglenes be kellett zárni.

Most a négyezer betontáblából álló pálya több pontján - a javítási munkákkal párhuzamosan - további dilatációs hézagokat vágnak azért, hogy a hasonló esetek ne fordulhasson elő. Az utasokat ért kellemetlenségek minimalizálása miatt a repülőtér személyes, online és telefonos tájékoztatási központot hozott létre, melyről a www.debrecenairport.com oldalon tájékozódhatnak.

légitársaságokkal együttműködésben eddig 10 induló és 10 érkező járatot sikerült átirányítani a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre. Egy londoni járat törlése pedig elkerülhetetlenné volt, fogalmazott a polgármester.