A pénzügyőrök egy bolgár autószállító trélerre figyeltek fel az M1-es sztrádán. A járműszerelvény nem szállított mást, csak három ablakot, amelyek ugyan újnak tűntek, védőfóliájuk mégis rendkívül kopott volt.

Az ellenőrzés ideje alatt egyre több dolog vált gyanússá – az ablakok úgynevezett tükörüvegből készültek, kopogtatáskor különös tompa hangot adtak, és a súlyuk is eltért a megszokottól. 

Az egyenruhások úgy döntöttek, hogy Gucci kutya segítségét veszik igénybe.

A NAV cigaretta- és kábítószerkereső kutyája az ablakok szimatolásakor azonnal jelzett, és a járőrök több mint ezer doboz bolgár zárjegyes cigarettát találtak. A 28 éves sofőr azt mondta, hogy tudott az elrejtett dohányáruról, amit Németországba akart vinni.

A pénzügyőrök az összesen 1 100 doboz, két és félmillió forint értékű terméket lefoglalták. Jövedéki törvénysértés és költségvetési csalás miatt indítottak eljárást, a fiatal férfi a jogsértés elkövetése miatt akár több millió forint bírságra is számíthat.  

A NAV célkeresztjébe kerültek a kriptoeszközökből szerzett jövedelmek

Az Economx értesülései szerint a külföldi banknál és befektetési szolgáltatónál vezetett értékpapírszámlákról és pénzforgalmi számlákról több mint száz országból kap a NAV tájékoztatást, információcsere keretében. A szakértő szerint így a külföldi tőkepiaci és kriptovaluta ügyleteinkről a magyar adóhatóságnak tudomása van, ráadásul az így jövedelmet szerzők a NAV 2024-es ellenőrzési tervének célkeresztjében vannak.

A részletekről ITT írtunk bővebben.