Az Országos Erdészeti Egyesület (OEE) Erdőfeltárási Szakosztálya kezdeményezésére együttműködésben az Erdei Sportok Szakosztállyal, immár negyedik alkalommal hirdetik meg a pályázatot, amelyben Magyarország legkedveltebb erdei kerékpárútját keresik.

A kiírásra eddig számtalan nevezés érkezett, amelyekből a szakmai zsűri 5 útvonalat választott ki. Ezeket internetes szavazásra bocsájtották, a voksokat 2024. szeptember 30. éjfélig lehet leadni, kizárólag Facebookon – írja az OEE sajtóközleménye.

Az idei év újdonsága, hogy a döntős útvonalakon közösségi tekeréseket is szerveznek a következő hetekben. 

Az Év Erdei Kerékpárútja kitüntető címet 2024-ben is a legtöbb lájkot begyűjtő nyomvonal nyeri el.

A győztest az Erdők Hete rendezvénysorozat keretén belül fogják kihirdetni októberben. Az Országos Erdészeti Egyesület által kezdeményezett rendezvénysorozat célja, hogy a fenntartható erdőgazdálkodást és az erdők ökoszisztéma szolgáltatásait minél szélesebb körben bemutassák a nagyközönség számára.

E kezdeményezés része az Év Erdei Kerékpárútja pályázat is. A nyertes úton ezt követően táblát avatnak a szervezők, illetve kisfilm is készül róla.  

2023-ban a szolnoki Széchenyi Ökoturisztikai Parkerdőben tekergő bicikliút nyerte el az Év Erdei Kerékpárútja címet. 2022-ben a Bükkben található Szalajka-völgy és Olasz-kapu között húzódó kerékpárút végzett az első helyen, míg 2021-ben a Nógrád megyei Somoskőújfalu – Eresztvény között húzódó erdei kerékpárút lett a győztes.

pályázat célja, hogy népszerűsítse az aktív életmódot, emellett pedig a biztonság és a természet megőrzése érdekében felhívják a figyelmet az erdőben történő kerékpáros kikapcsolódás írott és íratlan szabályaira. Az ország legszebb erdei kerékpárútjai között könnyűek és nehezek, kezdőknek, illetve profiknak ajánlott útvonalak is vannak, amelyek csodás területeken vezetnek át. 

Összeírják a bringákat, a törzskönyv 4900 forintba kerül

A Bikesafe program keretében megjelennek a rendőrök.
Bővebben--->