Hogy személyes tapasztalatáról számolt be Gyurcsány Ferenc vagy a jelentős közfelháborodás miatt gondolta, hogy billentyűzetet ragad, az nem derült ki, mindenesetre már azzal igyekezett odaszúrni, hogy az üvegvisszaváltás kapcsán pancser palikról ír elég egyértelműen a magyar kormányt értve ezalatt. 

- A világot meg akarják változtatni, mert ők tudják, hogy azt hogyan kell, mondják magukról. Van véleményük békéről, és el is hoznák egy perc alatt, ha végre hallgatnának rájuk.
Látják a jövőt, amikor mindenki vak. Elfoglalják Brüsszelt, miközben mások megadják magukat - írja, majd felteszi a kérdést:

De ha ilyen eszeveszett tehetségesek, akkor egy nyomorult palack visszaváltási rendszert miért nem tudnak rendesen megcsinalni?

Úgy folytatja, hogy azért ez nem agysebészet, ahogy szokták mondani, ezzel azért egy működő állam megbirkózhatna.

- Ha vezetnék, ha érdekelné őket a munka, ha nem csak a hablaty meg a lopás meg a hatalom járna a fejükben, meg egyáltalan, ha tehetségesek lennének. De nem azok.

Nem, nem oktatási reformról beszélek. Nem. Üvegek, palackok visszaváltásáról. Az se megy.


Gyurcsány Ferenc szerint kevesebb üres magyarkodás, több tehetség, több munka kellene. - Nem akarják megpróbálni? - szegezi a kérdést a Facebook-poszt végén.