Hernádi Zsolt a Rónia Egonnal folytatott beszélgetésében azt mondta, szerinte Horvátország felől lehet Magyarországot ellátni. Csehországot és Szlovákiát azonban nem. Hozzátette, egy beszállítói útvonal fog maradna, ha a Barátság-kőolajvezeték befejezi a működését.

Az Index tudósítása szerint Hernádi azt is elmondta: az volt a korábbi ígéret, hogy az orosz olajról való átállás költségeit a vállalat számára megtérítik.  Felidézte, hogy az orosz kőolaj egy olyan szabvány, amit elő lehet állítani és a tengeren is meg lehet venni csak jóval drágábban. Az alapvető kérdés azonban inkább az, hogy miért kell az orosz olajat magunk mögött hagyni.

Hernádi leszögezte, hamarabb lenne üzemanyaghiány, ha visszavezetnék az árstopot. Hozzátette, ugyan valóban 90 napi tartalék áll rendelkezésre, mégsem hiszi, hogy az ukrán szankció miatt üzemanyaghiány lenne.

Leszögezte, addig nem kell félni ellátási hiánytól, amíg a Mol meg nem szólal.

Mintha már nem is az EU tagja lenne Magyarország, lekapcsolhatjuk Ukrajnában az áramot

Kijev egy olyan energiafegyvert vetett be, amely egyelőre inkább fáj Szlovákiának és Magyarországnak, mint az agresszor oroszoknak. Térségünk kormányainak a helyzete behatárolt, de a brüsszeli segítség elmaradása miatt válaszlépéseket fontolgatnak. Szakértővel néztük át a helyzetet.
Ha többre kíváncsi, itt olvashat tovább.