A havi, átlagosan 22,5 ezer forintnyi élelmiszerköltésen belül a húsra költött forintok teszik ki a legtöbbet: 6216 forint ment el tavaly sertés-, marha- és baromfihúsra, illetve húskészítményekre. Ezek a tételek többet emésztenek fel, mint amennyibe az összes zöldségféle (2449 Ft/fő/hó), a tejtermékek (1407 Ft) és a zsiradékok (918 Ft) együttesen kerülnek - olvasható a portál cikkében.
A szeszes italokra és dohányárukra (3,6 százalék) költött összegek pedig meghaladták a ruhaneműkre és lábbelikre (3,3) áldozott pénzeket.
Az egészségügyi kiadások a háztartások kiadásainak 4,7 százalékát tették ki, ez fejenként és havonta 3874 forintot jelent. Ennek a pénznek közel a 60 százalékát gyógyszerekre, 15 százalékát pedig vitaminokra, gyógykészítményekre költöttük.
Hálapénzként az összes egészségügyi kiadás 3,9 százalékát csúsztatták oda a megfelelő személynek az emberek. Egy korábbi összegzés szerint ez ténylegesen 6-7 ezer forintot jelent havonta.
Fotó: Napi Gazdaság/Kummer János