Az Ikea-éttermek egyik legnépszerűbb étele a húsgolyó, amelyből az 1985 óta kapható hagyományos mellett már van csirkés, a vegeteriánusoknak zöldséges, valamint tőkehalas és lazacos változat, a cég most bővítené szeretné a golyópalettát.
Jön ugyanis az a növényi alapú fehérjegolyó. Az új golyóban többek között borsófehérje és borsókeményítő, burgonyapehely, zab és alma kap helyet. "Szeretnénk, ha több növényi alapú és kevésbé környezetterhelő élelmiszert kínálhatnánk vendégeinknek. Az alacsonyabb környezeti terhelés és a növényi összetevők miatt ezek az alternatív ételek lényegesen fenntarthatóbbak, mint például a vörös húsok és a sertéshús" - mondta Michael La Cour, az Ikea élelmiszer-üzletágának AB ügyvezető igazgatója.
A fehérjegolyó első körben 2020 februárjában kezdi tesztelni, az eladás kezdete pedig 2020 augusztusára várható.