Budapest Európa egyik legkedveltebb turisztikai célpontja, azonban a turisták még mindig nehézkesen találnak kisebb-nagyobb fizikai szükségleteik elvégzéséhez megfelelő helyet. A Pop&Roll Art Toilet nemcsak erre keresett kreatív megoldást, hanem sokkal nagyobb fába vágta a fejszéjét. 

Nyilvános vécéből és egy galéria egyvelegéből álló helyiségbe egy ezres a belépő. Ez egy múzeumhoz képest bagatell összeg, és alig valamivel több, mint egy átlagos fővárosi mosdóhasználat ára. Ebből finanszírozzák a kiállítás mellett a személyzetet is, ők naponta többször takarítják a helyszínt, így az mindig úgy fest, mintha abban a pillanatban nyitották volna meg – írja a Dívány.

Külön érdekessége a Pop&Roll Art Toiletnek, hogy még egy saját illatot is alkottak a helyszínnek, és zenét is, ami szintén a koncepcióba illik.

A Pop&Roll Art Toilet valóságos időutazás élményét nyújtja a 80-as, 90-es évek gyermekeinek gyerekkorába. Ám nemcsak a 30-as korosztály érezheti otthonosan magát az illatos-színes illemhelyen, hiszen a mai korszak mediatizált környezetének is fricskát mutat.