A kormány háromsoros hirdetésében arra ad feleletet, hogy "Mit várunk az IMF-től? - Tiszteletet, bizalmat". Az utolsó, kisebb betűvel szedett sorban azt is közlik a lakossággal, hogy "nem adjuk fel Magyarország függetlenségét." A Népszavában és a Népszabadságban megjelent hirdetés az ingatlanadót utasítja el, az ingatlanadó szót egy bekarikázott "nem" felirat takarja el. A Blikkben megjelent egész oldalas hirdetésben pedig a családi támogatások csökkentésére mond nemet a kormány.

A rendkívüli sürgősséggel indított médiakampányról (a téma megjelölése nélkül) a múlt csütörtökön jelent meg információ a Miniszterelnökség honlapján, amikor módosították a szervezet idei közbeszerzési tervét. E szerint médiastratégia-alkotási, médiatervezési és -vásárlási, médiagyártási, reklámügynökségi, valamint telemarketing- és online kommunikációs szolgáltatási feladatok elvégzésére kötnek vállalkozási szerződést egy hirdetmény közzététele nélkül induló (nem nyilvános) tárgyalásos közbeszerzési eljárás eredményeként. Az I.M.G. Inter Media Group Kft.-vel bruttó 200 millió forint értékben kötött szerződést a Miniszterelnökség, hogy ismertesse az állam és az IMF közti megállapodás részleteit - írta az Index a kormány oldalán most megjelent dokumentumra hivatkozva. A kampány október 8-ától november 8-ig tart.

A kormány a jövőben is - éppen úgy, mint megalakulása óta folyamatosan - abban érdekelt, hogy "minél szélesebb körben és minél egyértelműbben tájékoztassa az állampolgárokat a szándékairól és egyben mozgásteréről is" - válaszolta a közbeszerzésiterv-módosítással kapcsolatban Mikecz Péter igazgatási ügyekért felelős helyettes államtitkár október 4-én az MTI-nek.

A Miniszterelnökség idén februárban szerződött - egy évre bruttó 800,1 millió forint keretösszegben - az I.M.G. Inter Media Group Kft.-vel médiatervezési és -vásárlási, reklámügynökségi, telemarketing és online kommunikációs feladatok elvégzésére. A közbeszerzésen nem akadt versenytársa az I.M.G.-nek. A kancellária szintén egy évre kötött megállapodást a Young and Partners Kft.-vel 315 millió forint értékben rendezvényszervezésre és az ahhoz kapcsolódó pr-, valamint tájékoztatási feladatokra.