Lezárult a virtuális gyermekkórház létrehozását célzó informatikai fejlesztés, a MagTár-projekt, amelyet az Új Széchenyi Terv keretében a T-Systems Magyarország Zrt. (illetve elődcége, az ISH Informatika Kft.) valósított meg. A projekt összértéke 460 millió forint, támogatási intenzitása negyven százaékos. A MagTár-projekt során megalkotott rendszer pilot-változata a Szegedi Tudományegyetem Gyermekgyógyászati Klinika és Gyermek Egészségügyi Központjában működik jelenleg.

A MagTár projekt révén egy olyan virtuális gyermekkórházi rendszer jött létre, amely innovatív egészségügyi megoldások alkalmazását biztosítja a gyermekgyógyászat terén. A virtuális gyermekkórház egy grafikus felületű, integrált, ugyanakkor rugalmasan skálázható és orvos-szakmai modulokat is tartalmazó informatikai rendszer, amelyet felhasználói bármikor bárhonnan platform függetlenül használhatnak.

A MagTár révén lehetővé válik különböző földrajzi helyen dolgozó munkacsoportok távoli együttműködése, úgy, hogy azok sem szervezetileg, sem a felhasznált erőforrások tekintetében nincsenek egy-egy telephelyhez kötve. Megfelelő logisztikával így centralizálhatók és költséghatékonyan megvalósíthatók a szükséges laborvizsgálatok, megoldható a gyermek alapellátás szereplőinek támogatása/integrálása (így gyermek szakorvosok, járványügyi szervezetek egy információs rendszerbe történő bekapcsolása) is.

A fejlesztés révén akár több, önálló gazdálkodású intézmény is a betegellátással kapcsolatos tevékenységét egy közös szakmai támogató környezetben tudja elvégezni úgy, hogy közben az elszámolási, statisztikai, felhasználói környezete továbbra is független egységet alkot. Lehetőség nyílik a működés során keletkező adatvagyon hasznosítására is, például kutatások támogatásával, vagy naprakész vezetői információk nyújtásával.

A projektben akivitelező T-Systems Magyarország szorosan együttműködött a gyermek-egészségügyi ellátás meghatározó intézményeivel, így többek között a Szegedi Tudományegyetem Gyermekgyógyászati Klinika és Gyermek Egészségügyi Központjával, a Vadaskert Gyermekpszichiátriai Kórház és Szakambulanciával, valamint kutatás-fejlesztési partnerével, a Rendszertudományi Innovációs Központ Zrt.-vel.