Hamarosan kezdődik az őszi állásbörzék időszaka, idén november végéig összesen tizenhárom nagy expóra látogathatnak el az álláskeresők, illetve kapnak bemutatkozási lehetőséget a cégek. A HVG Karrier Napok és a főként hr-szakkiállításként működő Personal Hungary állásbörzéje kivételével a kiállításokat az ország különböző egyetemein és főiskoláin rendezik meg, a célközönséget elsősorban mindenhol a jelenlegi hallgatók és a friss diplomások jelentik, de egyre inkább jellemző, hogy a korábban végzettek is ellátogatnak az expókra. A szervezők rendezvényenként 8-10 ezer látogatóra számítanak, de az egyetemeken az áthaladó forgalom miatt ennél többen is megfordulhatnak a standoknál.

Mérnökök, informatikusok és pénzügyesek előnyben

Míg az egyetemi-főiskolai állásbörzéken szakmai gyakorlatokat, friss diplomásoknak szóló ajánlatokat kínálnak a cégek, a résztvevők pedig elsősorban az intézmény hallgatói, a HVG Karrier napok a tapasztaltabb, akár már ötéves gyakorlattal is rendelkező munkakeresőket várják − mondta Hajdú Csongor, a rendezvény főszervezője. A recessziós időszak ellenére jellemzően nem csak adatbázis-feltöltésre használják a vállalatok az állásbörzéket, hanem konkrét állásajánlatokkal érkeznek. A HVG Karrier napokon mintegy 130 cég hirdet betöltetlen álláshelyeket, egy it-cég például több mint száz alkalmazottat keres, így összesen mintegy háromezer álláslehetőség közül lehet majd "válogatni". Az állásajánlatok 80 százaléka négy főbb területhez kapcsolódik: gépész- és villamosmérnököket, informatikusokat, gazdasági-pénzügyi szakembereket keresnek, illetve egyre népszerűbbek a cég hatékonyságát növelő shared service centerekben (ssc-k) − például a call centerekben − végzett munkák, ahol elsősorban a nyelvtudást lehet kamatoztatni.

Már külföldre keresnek munkavállalókat

A szakemberhiány miatt sok külföldi székhelyű vagy külföldre munkaerőt kereső multinacionális cég kifejezetten külföldön betöltendő álláshelyekre próbál az állásbörzén alkalmazottakat találni − mondta Kreutzer Richárd. A BME Karrier Irodájának felmérése szerint minden tizedik hallgató külföldön helyezkedik el. A HVG Karrier napokon korábban egyáltalán nem voltak jelen a vállalatok külföldi munkaajánlatokkal, idén viszont a cégek 5-6 százaléka külföldre keres alkalmazottakat, elsősorban Ausztriába és Németországba − mondta Hajdú Csongor. Ennek oka az országokban számottevő munkaerőhiány, illetve az osztrák és német munkaerő-piaci nyitás.

Az állásbörzék lehetőséget teremtenek arra, hogy a munkakeresők ne csak a tanácsadó, munkaerő-közvetítő cégekkel, hanem közvetlenül az állást meghirdető vállalatokkal kerülhessenek kapcsolatba, lehetőség van a személyes elbeszélgetésre. Ma már az online állásjelentkezés a legelterjedtebb, a nagyobb cégekhez egy-egy ilyen álláshirdetésre akár 300 önéletrajz is beérkezhet, így előfordulhat, hogy egy hr-szakember csak néhány másodpercet időzik egy-egy önéletrajzon, az állásbörzéken viszont ennél jóval több idő áll rendelkezésre ahhoz, hogy információkat szerezzenek egymásról a munkaadók és munkakeresők. Bár a kiválasztási folyamatnak a személyes beszélgetés csak a kezdete, hiszen általában több interjú és teszt alapján döntik el a cégek, kit alkalmaznak, előfordult már, hogy az állásbörze után pár nappal már szerződést is kötöttek a leendő alkalmazottal − tudtuk meg Hajdútól.

Élénkül a kereslet, az autóipari cégek várják az új munkaerőt

A válság hatására jelentős csökkenést tapasztaltak az állásbörzék szervezői, idén azonban már érzékelhető javulás. Különösen az autóipar és a hozzá kapcsolódó beszállító cégek, valamint az ssc területéről vesz részt sok a cég az expókon − mondta Hajdú. A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Karrier Iroda vezetője, Kreutzer Richárd szerint jellemzően a tavaszi állásbörzék iránt nagyobb a cégek érdeklődése, idén viszont várhatóan annyian vesznek részt a kiállításon, mint tavasszal, ez akár egy pozitív trend előjele is lehet, bár a standot bérlő vállalatok száma még mindig nem éri el a válság előtti szintet.

Egyre több a "karriergyorsító" program

A hallgatóknak szóló szakmai gyakorlatok és a friss diplomásokat célzó állásajánlatok mellett egyre elterjedtebbek a multinacionális vállalatok "karriergyorsító" programjai, amelyhez akár gyakornokként, akár teljes munkaidős alkalmazottként is lehet csatlakozni. Lényege, hogy a fiatal munkavállalók a cégek különböző működési területein is kipróbálhatják magukat, illetve  akár hosszabb időt is eltölthetnek a társaság egyik külföldi társvállalatánál. Ilyen programot kínál például a Budapesti Corvinus Egyetem (BCE) KarrierExpóján részt vevő Peek & Cloppenburg bécsi leányvállalata fashion management területen − mondta Orbán Gabriella, a BCE Szolgáltató Nonprofit Kft. munkatársa. Műszaki területen különösen jellemzőek ezek a karrierlehetőségek, az informatikus, villamos- és gépészmérnökök gyakran már az egyetem második évétől dolgoznak.

A 40 fölöttiek is állást keresnek a börzéken

A diplomás munkanélküliek számának növekedése miatt nem csak a frissen végzettek érdeklődnek az állásbörzék iránt. Mivel a karrierirodák a munkaügyi központokban is hirdetik a rendezvényeket, az is egyre gyakrabban fordul elő, hogy akár még 40 fölöttiek is érdeklődnek, van-e számukra megfelelő ajánlat az expón, érdemes-e elmenniük − mondta Orbán. Bár az állásbörzék munkalehetőségei elsősorban a fiatalabb korosztálynak szólnak, a karrierirodákban az idősebbek is találnak állásajánlatokat.

Októberi állásbörze-körkép Budapesten
ÁllásbörzeHelyszínDátumKiállítók számaStandok árai
HVG Országos Képzési és Karrier NapokSYMA Rendezvényközpont, A csarnokoktóber 5-6.137345-845 ezer Ft
Műegyetemi ÁllásbörzeBudapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, Központi épületoktóber 12-13.133210-900 ezer Ft
KarrierExpoBudapesti Corvinus Egyetemoktóber 26-27.60-70330-1150 ezer Ft


"Rapid randikkal" keltik fel az érdeklődést

Az állásbörzéken a szervezők különböző pluszszolgáltatásokkal próbálják elősegíteni a cégek és a munkakeresők egymásra találását. A látogatóknak személyre szabott karrier-tanácsadást, tréningeket szerveznek, a BME-n például a rendezvény előtti intenzív felkészítő napok keretében. A BCE-n a tavasszal bevezetett "rapid randi" szolgáltatást terjesztik ki az október végi expón, amelynek lényege, hogy az előzetesen regisztrált látogatók tízperces villáminterjúkon vehetnek részt, adhatják át önéletrajzukat, majd a rendelkezésre álló idő lejártakor gongszóra átülnek a következő cég interjúfülkéjébe.

A HVG Karrier napokra való regisztrálás során a látogató által megadott információk alapján a végzettségének, érdeklődésének megfelelő standokról listát küldenek neki a szervezők, illetve ez alapján egy mappát készítenek el számára, hogy hamarabb megtalálja a megfelelő állásajánlatokat.