Jó párosítás Tarlós és Falus. Az más kérdés, hogy szerintem ebben a helyzetben az lett volna a jobb, ha egy erős politikus karaktert kap Tarlós maga mellé, hiszen az erős kontrasztot jelent. A Tarlós-típusú karaktert a budapestiek már ismerik, és ehhez képest lehet, hogy nagyobb különbséget tud felmutatni az, ha a másik oldalon egy erős politikusról beszélünk - vélekedett Magyar Kornélia.

A Magyar Progresszív Intézet igazgatója szerint Tarlós nehezen legyőzhető, de a megmérettetés talán nem is ezt a célt szolgálja, hanem azt, hogy legyen egy erős jelöltje az ellenzéki pártoknak. Emellett az egész önkormányzati választást alapvetően az egyes ellenzéki pártok szemszögéből érdemes megnézni és nem össz-budapesti szinten.

Falus Ferenc személye még nem eldöntött dolog, a reggeli interjúkból látszik, hogy az MSZP-n belül ez még nem kiforrott döntés. Az Együtt-PM ugyanakkor sikert könyvelhet el, ha saját jelöltjét át tudja verni a tárgyalássorozaton - fejtette ki a politikai elemző.

Mindenesetre nagyon nehéz helyzetben vannak az ellenzéki pártok, nincsen főpolgár-mesterváltó hangulat. De egy jó főpolgármesteri kampány nyomán az egyes kerületi polgármester-jelöltek esélyei is megnőhetnek. Ez azonban még az ellenzéki pártok előtt álló feladat - mondta Magyar.