A Bethlen Gábor alap felhalmozásra - több részletben - közel 24 milliárd, míg működésre 7,2 milliárd forintot kapott. Egy külön határozat - a felsorolásban szereplő határon túli intézmények működtetésére és fejlesztésére - 32,8 milliárd forintot tartalmaz az alap javára.

Az egyházak felhalmozásra egyszer 3,2 milliárd, másodszor pedig 31,3 milliárd forintot kaptak.

Ezekhez képest szerény a honvédség 1 milliárdos és a rendőrség 1,5 milliárd beruházásra kapott támogatása. Utóbbi ezen felül még személyi juttatásra 3,6 milliárd forintot használhat fel a kabinet jóvoltából.

Közlekedés, infrastruktúra

A vasútfejlesztés 12,9 milliárd, az autóbuszos személyszállítás támogatása 10 milliárddal szerepel a tételek között. Az útdíjrendszer működtetésére 5 milliárd, míg a fejlesztésére 2,6 milliárd forintot hagyott jóvá a kormány.

A kormányzati infokommunikációs szolgálatatás 2 milliárd, az MNV pedig beruházásra 1,5 milliárd forinttal szerepel a listán.

A kormány meghatározta az Európai Hálózatfinanszírozási Eszközök (CEF) keretét: a felhasználható pénz 2020-ban 113,5 milliárd, míg 2021-ben 10,3 milliárd forint.

Sport, ifjúság

A sport támogatások közül nagyobb tétel a pesthidegkúti uszoda 1 milliárdja, a jövő évi Maccabi játékok 2,8 milliárd, az MLSZ működtetésére adott 3 milliárd, a versenysportnak juttatott 1 milliárd, a kiemelt sportegyesületek támogatása 2 milliárd forinttal.

A sportlétesítmények fejlesztésére 7,4 milliárd forint jut. A Nemzeti Kosárlabda Akadémia működtetésére 1,5 milliárd, a nyíregyházi atlétikai stadion építésére pedig 3,3 milliárd forintot hagyott jóvá a kormány.

A gyermek és ifjúsági táborok támogatás is elég tetemes: 12,9 milliárd forint.

Egyebek

A közgyűjtemények 2,2 milliárdhoz jutnak országosan, de a kisvárdai múzeum egymaga 1,9 milliárd forintból fejlődhet. A békásmegyeri piac építése 1,5 milliárd forinttal szerepel a listán.