Gyengüléssel indult a hét a jelentősebb európai részvénypiacokon, azt követően, hogy a múlt héten több mint egyéves csúcsokat döntöttek meg az páneurópai indexek. A londoni és párizsi 2 tized százalékos veszteségek mellett Frankfurtban is lejjebb ereszkedett az irányadó mutató.

Az egyes papírok közül kiemelhető a Deutsche Bank, az árfolyamnak azonban nem tett jót, hogy a New York Times szombati írása szerint amerikai hatóságok vizsgálják a német pénzintézet lehetséges Iránhoz fűződő viszonyát.

A napot leginkább az euróválság körüli hírek határozták meg. Az Európai Központi Bank (ECB) cáfolta a Der Spiegel vasárnapi írását, amely szerint az ECB döntéshozói a korlátlan kötvényvásárlás eszközének bevetését fontolgatják a bajba került országok finanszírozásának megsegítéséért. Emellett a Bundesbank is hűtötte a kedélyeket, miután ismét kifejezte ellenkező álláspontját egy hasonló akció lehetősége kapcsán.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!