A most átadott rövid szakaszon egy  egy körforgalmú csomópont készült a 76-os főút és a 71-es főút csatlakozásában, valamint egy ideiglenes körforgalmú csomópont épült a szakasz végén, mely biztosítja a kapcsolatot az M76 autóút és a 76-os főút között az M76 autóút csatlakozó, sármelléki szakaszának elkészültéig.

Forrás: NIF Zrt.

Az M76 első szakaszát az M7 autópálya Holládi csomópontja és Balatonszentgyörgy között még 2020 októberében adták át. Az 5,6 kilométeres szakasszal párhuzamosan zajlottak a munkák a folytatásban is, Fenékpusztáig.

Balatonszentgyörgytől Fenékpusztáig 6 felüljáró épült:

  • Kettő a Zala folyó fölé, az M76 autóúton és a 76-os  főúton.
  • Szintén kettő a MÁV Balatonszentgyörgy-Tapolca-Ukk villamosított vasútvonal fölé, melyeknek köszönhetően balesetveszély nélkül lehet átkelni a vágányok felett, és nem kell várakozni míg a szerelvények áthaladnak.
  • Egy a Balatonberényi bekötő út felett az M76 autóúton,
  • és egy a 71-es főút felett a 71-es és a 76-os főút körforgalmi csomópontjánál.

Készült ezen kívül 4 vidraátjáró is.

A beruházás részeként megújult a Balatoni Bringakör is mintegy 1,5 km hosszon, továbbá elkészült a Sármellék felé vezető kerékpárút első szakasza is.

Folytatódik az építés

A Keszthely-Fenékpuszta és Sármellék közötti 11 kilométeres szakaszra, valamint a Sármellék és Zalaegerszeg-Kelet közötti 23,6 kilométeres szakaszra 2022. február 28-án jelent meg a kivitelező kiválasztására vonatkozó közbeszerzési eljárás felhívása - írta a NIF.