A Magyar Energiakereskedők Szövetsége (MEKSZ) Boross Norbertet választotta meg a földgáz- és villamos energia szektor kereskedelmi vállalatait tömörítő szakmai szövetség elnökéül – közölte kedden a szervezet.

Boross Norbert korábban az ELMŰ-ÉMÁSZ csoport szabályozás-management és kommunikációs igazgatója volt mintegy 21 éven keresztül, majd a BME Zéró Karbon munkacsoportjában és az Óbudai Egyetemen végzett kutatómunkát. Szakterülete a megújuló erőforrások energiarendszerbe illesztése. 

A MEKSZ élén Boross Norbert a szerveztet átmenetileg vezető Hiezl Tamást váltja, aki a továbbiakban elnökhelyettesként dolgozik tovább.

A MEKSZ 31 tagvállalata a hazai energiakereskedelemben részt vevő cégek meghatározó többségét képviseli; a szervezet a hazai földgázpiaci szereplők 70 százalékát, a villamosenergia-piac szereplőinek 85 százalékát tömöríti.

„A szervezet megalapozott, az iparág döntő hányadának véleményét képviselő szakmai javaslataival kívánja segíteni a jövőben is a hatékony, versenyző energiakereskedelmi piacok kialakításán munkálkodó szabályzó hatóságokat, egyben fórumot biztosítva a tagok szakmai együttműködésének”

– idézi a közlemény a szervezet új elnökét.