Vaslánccal zárták le a sajtó képviselői előtt a budapesti Péterfy Sándor utcai Kórházat, Magyar Péter a Tisza Párt elnökét beengedték az intézménybe, közölte egy Facebook posztban európai parlamenti képviselő. Ez a második kórház, amit meglátogatott, tegnap a  Szent János kórházban járt, ahol azt tapasztalta, hogy a gyermeksebészeti műtőben 36 Celsius fok volt és minden műtétet el kellett halasztani. 

Magyar Péter szerint a Péterfy kórtermeiben 40 Celsius fok is van. A Tisza Párt elnöke a héten a párt orvos, EP-képviselőjével Kulja Andrással együtt járja az állami kórházakat.

Az intézmény orvosigazgatója annak ellenére tagadta meg a sajtó beengedését, hogy van egy 2019-es ombudsmani állásfoglalás arról, hogy minden egészségügyi intézményben a felvételek készítése kiemelt közérdek, tehát nem tiltható meg, mondta a képviselő. Magyar Péter az országos kórház-főigazgatótól is hivatalos engedélyt kapott arra, hogy felvételeket készíthessenek.

Egyébként Magyar Péter a napokban azt kérte szimpatizánsaitól, hogy készítsenek hőmérős fotókat a kórházakban. Volt olyan kép, ahol 30 Celsius fok feletti értéket mutatott a hőmérő. Magyar Péter szerint a magyar  egészségügynek strukturális átalakításra és évente 500 milliárd forint plusz forrásra lenne szüksége az alulfinanszírozottság miatt.