Komplex pályafelújítást végez a vasúttársaság Szentlőrinc és Szigetvár között – írja vasárnapi közleményében a MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatósága.

A korszerűsítéssel a felújított szakaszon novembertől mintegy 10 kilométeren megszűnik a sebességkorlátozás, így ismét 80 km/órás sebességgel haladhatnak majd a vonatok. A lezárás ideje alatt még október végéig Szentlőrinc és Szigetvár között pótlóbuszok szállítják az utasokat.

A Nagykanizsa-Pécs vonal Szigetvárt és Szentlőrincet összekötő szakaszán 80 kilométer/óra a megengedett legnagyobb sebesség, de a pálya műszaki állapota az elmúlt években oly mértékben romlott, hogy több szakaszon sebességkorlátozást kellett bevezetni, aminek következtében rendszeressé váltak a késések. A mostani munkálatok után Szentlőrinc és Szigetvár között megszűnnek a sebességkorlátozások, kiszámíthatóbbá válik a menetrend.

A felújítás után Somogyban a Dráva-menti települések, valamint Baranyában Szentlőrinc és Szigetvár térségének lakosai számára gyorsabb, megbízhatóbb eljutást biztosítanak majd a személyvonatok, valamint a két vármegyeszékhelyet, Pécset és Szombathelyt összekötő Pannónia InterRégiók. A Barcs-Szigetvár-Szentlőrinc-Pécs útvonalon menetrend szerint csúcsidőszakban óránként, azon kívül kétóránként közlekednek a vonatok.

Itt a MÁV-vezér bejelentése: gigafelújítások jönnek és kevesebb késés

2025-ben megkezdődnek azok a vasúti pályafelújítások, amelyek eredményeként kevesebb lesz a késés – erről Hegyi Zsolt, a MÁV-csoport vezérigazgatója beszélt hétfőn az InfoRádióban.

A részletekről ITT írtunk bővebben.